Lite fönsterbilder

Ja nu har det kommit upp blommor i mina fönster.. Vill inte ha för mycket, tycker det blir för stökigt då.

    

Maginfluensa

Jaha då var höstens maginfluensa i huset...  Tack så jävla mycket! Men jag uppriktigt tacksam är jag för min fina tvättstuga som tar hand om äckelskiten!


När allt som verkade logiskt sätts på prov..

I dag har barnen börjat på sin nya skola....  Jag vill bara gråta! Varför? Ja det kan man verkligen undra... blev påhoppad av en mamma som antagligen trodde att det var allmänn utfrågning! Hon var intresserad utav vart vi bott tidigare och vart vi nu bodde, hade en känning av att hon väldigt gärna velat veta vad vi jobbade med, bara för att göra sin statuskarta färdig!

Så JÄVLAR typiskt svennebanan!!

Mitt lite lätt känsliga tillstånd kan ju även bero på att jag jobbat i natt och innan skolbesöket inte sovit en blund på över 24 timmar..... Allt som verkar logiskt blir då ologiskt kanske??


Förvirrad, som om det skulle vara något nytt?

Tror att jag lider av tidig dement! Eller lider och lider, min omgivning tycks lida av min förvirring... Är det farligt när man tillfälligt glömer bort vad ens barn heter??

Mycket nu...

Börjar bli lite nervös inför fredag... Ska ha föräldragrupp med 5 föräldrarpar...Ska givetvis bli jätteroligt att få träffa dem, men man kan ju inte låta bli att känna lite prestationsångest!

Vill ju att de ska känna att detta är något givande för dem, och inte bara massa blaj blaj...Så nästkommande 5 fredagseftermiddagar sitter jag och utbildar blivande föräldrar... Fast jag är ju inte ensam, mina kära barnmorskestudenter finns ju med också.

Vad vill man veta som blivande förälder?? Vad har man för förväntningar på en föräldragrupp?

Kräftor

Matte kom hem med 1 kg nykokta kräftor. Kära svärfar är världsbäst på att tillaga kräftor. Tror iof att det är det enda han kan laga, möjligen koka vatten också, men vad gör det när man har spetskompetens?? 

MUMS!!

Så alla andra som går på kräftskiva som svepskäl för att dricka snaps, släng er i väggen, kräftor skall ätas nyktert, möjligen med ett glas öl till! Annars kan det sluta som för en som jag känner, att klona sväljs HELA..... River gutt på vägen upp...

Natti natt

Djävul eller Ängel?

Matte har en tröja som han köpte på marknaden, som han tyckte var jätteskoj... (jag var inte med). .... På den står det....    "I kväll får 107 svenskar gonnorré"....

Om jag rent hypotetiskt slänger denna tröja, ska jag då tala om det för honom eller låtsas som ingenting?  Alltså helt HYPOTETISKT!

Jag vägrar att gå bredvid honom när han har haft den på sig, och blir rent upprörd (läs FÖRBANNAD) av enbart tanken på att han visat sig offentligt med denna töntiga tröja...

Så helt HYPOTETISKT sett så har jag rätt att slänga den, visst?!

  Att vara eller icke vara, det är frågan...

Härlig Lördag!


Kanske skulle ta sig en sväng till IKEA? Var ju förbi där förra veckan och "snodde" en lånekatalog då jag inte hade fått någon ännu i min brevlåda. Var ju tvungen att reka innan mitt nästa besök ju. Tänk vad kul.....

..... Kvinna eftersökes för stöld, var i desperat behov utav IKEA-katalogen. Kvinnan försvann från platsen med en rivstart.  Om du har sett denna kvinna, eller vet någon om händelsen, hör av dig!

För om det är en lånekatalog, så bestämmer väl jag hur länge jag vill låna den?? Det står ju inget om det! Å visst jag kan lämna tillbaka den i kassan, men jag tänker ha denna länge!

Men jag tycker iaf att de får ändra sin text så att det står klart och tydligt... Denna katalog får ej lämna butiken, vi anmäler allt snatteri.... Ok då hade jag kanske varit mer försiktig


TJOHO!!

I dag är alla papper på hushelvetet överskrivna!! Det firar vi med kall champange å taco!!!

Diskmaskin

Det finns EN sak som jag saknar från huset och det är lampan i diskmaskinen (ja ja jag vet, i-landsproblem). I nya saknas den lampan, så när man öppnar luckan på kvällen är det lite mörkt?! Sedan tar den faktiskt längre tid, men det kan bero på val av program.

En sak är ialla fall säker, jag skulle aldrig diska förhand, inte ens en lite grej! Det som inte håller att köra i diskmaskin är inte värt att äga, så går det sönder var det förmodligen en skitsak iaf!!

Killar/tjejer...

Barnen har haft besök av varsen kompis.. Vilken skillnad det kan vara! För visst är det så att killar är mer aktiva och rörliga och tjejer mer lugna och stilla?? Nope! Inte i detta fallet. Killarna har inte märkts av och då har Anton haft sin kompis här sedan i lördags! Elin däremot, dom hör man hela tiden! Jag säger då det, hellre 20 killar men inte fler än 2 tjejer, puh... Fast givetvis är de härligt med hemmet fullt av liv och rörelser. 
  

 


Så skönt..

Ja så var det så att gipset åkte till fanders i går! Nu väntar rehabillitering, gångträning mm i ca 6 veckor. Men det är skönt att slippa gipset och att det går åt rätt håll, sakta men säkert. Sedan kunde frakturen ha varit lite mer läkt än vad de var men men. Så detta firade vi i går med blåbärspaj och vaniljsås!!

 Mumsigt värre!

OKEJ!

Nu ska jag skärpa mig! Ska vara bättre på att uppdatera.. Men har jobbat lite extra denna vecka som varit, eller lite å lite, har faktiskt jobbat måndag till söndag. Mycket trevligt! Så på torsdag är semestern slut och jag börjar jobba på jobbet igen. Sedan vecka efter det så börjar skolan igen.. Har ju tänkt att jobba 50 % (är 50 % tjänstledig) och plugga 100%, ja vi får se hur det går helt enkelt!

Så i dag står på schemat:

Avgipsning på ortopeden och röntgen vid 12.30
Träffa läkaren på ortopedmottagningen vid 15.00

Däremellan ska jag och barnen ta med oss blåbärspajen, som står i ugnen och blir klar just nu, till något mysigt ställe på söder och mysa!

Anton har en av sina crosskompisar här som har stannat ett par nätter, så roligt de har! Och Elin är ganska nöjd hon med, för kompisen är ju sååå söt! ;-)

Förmodligen blir det att ta ett dopp i poolen i kväll med!

Känner att framtiden börjar närma sig!


Nu börjar det likna något...

Ja jag vet, det var länge sedan jag uppdaterade er! Men en veckas ledigt kan man väl få när man flyttar?? Nu är allt stort flyttat från huset, alla nya möbler på plats, lite inköp kvar men det ska ju inte vara färdigt med en gång. Man måste suga lite på karamellen så att säga. Vad behöver vi, var ska den vara, vill vi ha det så..... Även om det är roligt att flytta och få nytt så ska jag erkänna att det tar mer på krafterna än vad man tror...

Så välkomna alla nyfikna, så bjuds det på kaffe!   

RSS 2.0