Jag vet att jag valt rätt

Igår var den efterlängtade lediga dagen efter att ha jobbat hela långa midsommarhelgen. Skulle just sätta foten utanför ytterdörren för att åka till stranden. Vad händer då? Jo jag blev inringd till jobbet, med kvalle och extraersättning och ledig dag i dag istället.  Det var verkligen en helgalen kväll med massor att göra, mycket som hände, ingen rast, ingen mat MEN vad lycklig jag är som få jobba med detta!!

Jag vet att detta är rätt, jag verkligen älskar mitt jobb och mina härliga arbetskamrater!

Och i dag är jag ledig istället för igår, det blir en dag på stranden kan jag lova!

Finaste namnskylten!

dsc00874 (MMS)

Finaste namnskylten! Hemma efter en dag på jobbet, och hittade denna fina skylt i postlådan. Fiiint!


Rensning

Har i dag börjat rensa och greja om i garderoberna. Elin har bara haft en lite garderob och behöver två. Sagt och gjort så har jag flyttat det som var städskåpet bredvid hennes garderob till en annan garderob. Började med att rensa ut alla kläder som blivit liggande längst in i garderoben, de som inte använts pga att de blivit för små. Det värsta är bara att börjar man riva på ett ställe så kan man inte sluta där utan fortsätter lite här och lite där. Givetvis blev jag inte färdig innan jag skulle åka till jobbet och i  morgon jobbar jag dag. Får hoppas på regn i  morgon efter jobbet så jag kan fortsätta röja. Antons garderob och klädkammaren står på tur!

Efter det blir det härlig shopping i veckan, fasiken vad ungarna har växt!


Efter en dag på crossbanan

...är man äntligen hemma. Slutade med en 2:a placering för sonen, mycket bra!! Kolla Antons hemsida.

AntonMx

Nu kolla alla nyheter kring det kungliga bröllopet som jag missat!

Love!

Sol och bad

Solen lyser och jag har LEDIG dag! Jag tar cykeln ner till bryggan!

Jag har nog blivit knäpp!

Efter en massa år av stress (läs pluggande) så har jag bestämt mig för att sluta stressa (läs ALDRIG mer plugga!) Därför har jag bestämt att ta vara på varje dag på bästa sätt och verkligen njuta av den. Tid är gratis men rinner allt för fort iväg.

1. Min tid ska ägnas åt att glädjas åt det som är bra i min omgivning. Allt annat är energislukare!

2. Jag har bestämt mig för att inte ta bilen till jobbet, att cykla är bra hjärnrensning.

3. Livet ska njutas varje dag, på ett eller annat sätt!



Ibland undrar jag hur det står till...

När katten är borta dansar råttorna på bordet...
Mathias har lovat att Elin ska få ta med sig kompis hem direkt efter skolan, trotts att ingen vuxen är hemma. Och det barnet går ALDRIG hem själv... Till råga på allt så har Anton förstört sina nya skor som han skulle haft till skolavslutningen. De var vita men nu är de lysande gröna....

Detta löser vi med att Elin får gå hem själv och är jättebesviken, Anton får gå barfota till avslutningen.

Ibland är livet jävligt roligt!!

Ps. Sa jag att jag är förbannad??


11 December, 2 v....

Faan så gutt!
Tapas, sangria, pool, papas arrugadas med mojosås, sanddyner, havet och lugn & ro!!

???


Pyssel innan bästa jobbet!

Ikväll blir det dag nr 2 på förlossningen. Ja det är faktiskt så att som nyfärdig, trots att jag har gått student där, så har man 2 veckors uppföljning och introduktion. Det betyder att man går utöver grundbemanningen. Och det känns hur bra som helst, att inte bli lämnad vind för våg. Det finns alltid tid för frågor, alla ställer upp och håller en hjälpande hand över en.

Har jag sagt att jag trivs som fisken i vattnet??

Innan jag får nöjet att cykla till jobbet behöver hemmet en genomgång...Det är tydligen ingen som har städat här?!


En helt vanlig onsdag

Och detta innebär att jag är ledig. Skönt med lediga dagar mitt i veckan, det är verkligen fördelen med att jobba inom vården.
Igår var då första dagen som förlösande barnmorska, stående på egna ben! Ett litet liv fick jag vara med om att beskåda när det tog sitt första andetag. Fantastiskt!

Längtar till att gå till jobbet i morgon kväll!!


Tjohoo!

Det som sker det sker! Ibland är livet bara så underbart!
Är så tacksam för mycket, saknar inget!

Love

Nervöst, förväntansfull...

I morgon börjar jag, första dagen på förlossningen och första dagen på jobbet som Barnmorska! Känns som fjärillar i magen...

Sol och bad

Igår tillbringade Elin och jag 4 timmar vid vattnet. 4 timmar betyder grisskär hudfärg och en känsla av att hudkostymen krympt i solen, det stramar som fasiken. Men vad gör det, livet är underbart!


Igår gjorde jag ingenting men jag blev int...

dsc00865 (MMS)

Igår gjorde jag ingenting men jag blev inte färdig så jag fortsätter idag...


Lilla älskade unge

Solen skiner och sommaren har börjat. Igår åkte Anton till stranden med kompisarna efter skolan för sol och bad. Helt fantastiskt att vi bor så nära vattnet att det blir helt naturligt för ungarna att hänga på stranden, uppmuntras verkligen. Jag och mamma hade bestämt att vi skulle gå på bio, Sex and the City 2!! Elin var med en kopis ute och cyklade och Matte skulle komma hem i tid till ungarna eftersom jag skulle iväg. Vad händer då, som alltid när jag är iväg? Jo...

Anton slänger sig i sanden på stranden och skär upp hälen. Ledsen och lätt hysterisk (han blir yr av blod) ringer han till Matte, som ringer till mig, som sitter på bio, men mobilen på ljudlöst. Ja jag vet jag curlar så det vet inte alltid vad de ska göra när något händer. Jag vet det är mitt fel. Men när jag kommer ut från bion och ser smset och missade samtal, ringer upp, så har Matte redan varit med Anton på kalmarjouren som blivit påtittad och lagad.

Se, de kan om de vill!
Och jag kan ju tillägga att hälen sitter på samma ben som tidigare i veckan fått en trampa rakt in i smalbenet med ett stort jack till följd. Samma ben satt även i gips för mindre än ett år sedan...
Och inget badande eller crossåkande på minst en vecka för Anton..

Drömmar som går i uppfyllelse

Det kan hända!
Jag har sedan jag var ganska liten, så länge jag kan minnas sagt att - När jag blir stor ska jag bli barnmorska. Jag har förmodligen tjatat hål i skallen på min omgivning. Jag var inget ess i högstadiet, tyckte det var mycket roligare att stå i rökrutan och drömma om killen som ratade mig gång på gång, som jag var mer förälskad i än han var i mig. Inte så att jag inte kunde plugga, jag struntade helt enkelt att gå på lektionerna och skriva prov var inte min grej, det kunde man också hoppa över!

Med nöd och näppe började jag gymnasiet, fast besluten om att en dag nå mina mål. Men även där var det trevligare att göra annat, men fortfarande samma dröm. På gymnasiet läste jag omvårdnad och året efter studenten föddes min underbara lilla unge, Anton. Ung mamma och ingen högskolekompetens för att söka in till sjuksköterska. Men den som ger sig kan aldrig vinna! Jobbade inom vården som undersköterska, både inom akutsjukvård och äldreomsorgen. Dax att börja plugga in de ämnen som saknades för att söka till sjuksköterska kanske? Sagt och gjort men på vägen blev underbara lilla unge nr 2 till.

Ett år gick, en vän till mig började läsa upp sina ämnen som saknades till lärare. Jag blev taggad och åter igen satt man på skolbänken. Två terminer på komvux blev det. Nu flöt allt på, sökte sjuksköterskeutbildningen, kom in på första sökningen och kände att nu är jag helt rätt! Träffade många människor som inspirerat och uppmuntrat mig som människa.

Efter många år med studier och jobb så var det äntligen dax att söka till barnmorskeutbildningen.... Och jag kom in... Det var redan då helt overkligt att bara kunna kalla sig barnmorsestudent. Nu är denna utbildning avklarad och jag kan kalla mig barnmorska. Hur stort är inte detta??

Man väljer inte att slita i 4,5 år på högskolan för att sedan bli rik på sin lön, man väljer detta för att det är något som i hjärtat gör en glad och lycklig varje gång ett nytt liv tar sitt första andetag.

Lycklig, glad och stolt, ja jag är stolt äver mig själv! Så sluta ALDRIG drömma!


Barnmorska!

dsc00862 (MMS)

Barnmorska!


RSS 2.0