Malmö

Jaha då var vi på plats i Malmö. Trevlig stad känns det som! Efter att ha kört på sista bensinångorna från Tollarp till straxt innan Lund med känslan av brännande tårar på väg ut! Fattar inte att även bemannade bensinstationer inte tar kontanter!!! Och mitt VISA kort är slitet och fungerar inte i de flesta bensin automater. Tacka vet jag QSTAR (vad de nu är för bensinbolag) som tog mitt kort OCH hade möjlighet till att tanka sedel!! Mer QSTAR åt folket!

Förväntansfulla ungar tycker att detta med resande är kanon?!

  

Julafton i bilder

Då var julafton över, barnen nöjda och alla mätta och belåtna!

     


  

Städning

Ja det glömde jag säga men så klart måste man ju julstäda också!! Sonen har lite att putsa i sitt rum....

Fina priser som äntligen (tyvärr) kommit upp väggen. Med tyvärr menar jag att det så klart blir jag som får damma...



Hur Elin ska få ordning på sitt rum är en gåta, hon verkligen hatar ordning och reda till sin mammas stora förtvivlan...




Matte, det saknas något!!

Vad saknas på bilden?? Förslag?!

Pyssel hela dagen

Nu har vi inhandlat den sista maten inför i morgondagen, nu ska det bara förberedas och göras iordning. Revben ska fixas, köttbullar rullas, julskinkan griljeras och klapparna ska slås in!!

Gröten står på spisen och kokar medans Elin slår in klappar och har religionskunskap för sin mamma. För i morgon är det faktiskt jesus födelsedag, inte tomtens?!

Har lite uppgifter till Matte när han kommer hem, om han vågar komma hem....

Till kvällen ska granen bäras in och kläs, ja i år ska barnen få göra det själva utan att träta med mig om platsen.

Sedan softa framför tv:n, har tom köpt bingolotter, de ni!!


GOD JUL!!!

             


Så sakta lägger sig lugnet...

I morgon är sista dagen på
ungdomsmottagningen, vilket också betyder sista dagen på en jobbig höst. Dessa timmar ingår ju i förskrivningsrätten vilket betyder att jag får rätt att skriva ut preventivmedel. Oj vad jag har lärt mig mycket, känns som att mitt huvud är fullt av olika p-piller, p-stavar, p-ringar, spiraler, plåster och kondomer mm!

I dag har lite praktiska förberedelser gjorts inför julens alla dagar, struktur och planering lever man länge på!! Inhandlingslistan klar för att prickas av på stormarknaden. Får se om det blir handling i morgon kväll eller om det blir onsdag morgon....

Annandagen blir det iaf tacos! Måste ju bryta allt vad julmat heter efter 2 dagar x julmat. Julafton hos oss med mamma & co, svärpäronen och juldagen hos svärpäronen tillsammans med svåger och svägerska. Sedan blir det annandagen hos oss igen med pappa & co. Hoppas på lillebror med familj med, får ta och höra med dom om de kunde den dagen kanske? Mycket trevligt att se fram emot med andra ord!!!

I morgon går barnen på jullov, jag på "jullov" och matte på julsemester!



Just de, det sägs att det ska bli kallt ut så glöm inte ta på mössan!! ((ja jag vet jag är miljöskadad och har taskig humor, hihi))

Julbak!

Har i helgen bakat lussebullar, knäck och rocky road! Mycket gott!! Ska få lite bakat under morgondagen med, tänkte mig göra kola och saffranskaka, vad säges om det??

Får se hu r mycket jag orkar efter en hel dag på ungdomsmottagningen i morgon men några krafter ska jag nog ha kvar!

Sedan dettta med julklappar... har inte helt kommit på vad jag ska köpa till Matte. Förslag?? Ja ja får väl ta en snabbrunda på stan i  morgon på lunchen.

 

                      


Lååång höst har lidit mot sitt slut..

Efter en lång höst med sjukdom, stress och begravning så känns julena närmande helt underbart!! Skolan flyter på efter lite djupdykning men är man envis så brukar det mesta gå. I kväll ska det laddas med julgodisbak och besök av syster yster!! Nu ska tomtarna fram å julen ska inväntas!!

Lucia, mörkrets ljusbrud

Är lite stolt över en lycklig dotter som blev årets lucia. Givetvis var både mamma, mormor, gamlemormormor, svärmor och systeryster med å kikade på lussetåget.  
Barnen var så duktiga!!

RSS 2.0