Idag är ingen vanlig dag..

Idag är våran flyttdag!!

Ja det är sant, vi har fått  nyckeln till nya lägenheten. Vi har kört ca hälften av allt, känns skönt inför morgondagen!

Dagens tack går till kära svärmor som åkte på att jobba på sin semester!
TACK!

Nu nana kudden för sista gången i huset, imorgon bör det av på riktigt!!

Helvetet på jorden bor i en kartong!

Helvetet befinner sig runt omkring mig! Kartonger överallt, damm och stök... Pallar man detta utan hysteriska anfall så är man inte dålig... Just nu sitter sonen å lirar på gitarren, å nää han kan INTE spela! Elin springer runt å skriker efter kläder och Matte är allmänt irriterad.
Palla detta!!
       

Idag drömmer jag om jordgubbsdaiquiri, söderhavsvindar och en öde ö......

 Åhh ta  mig hit, please!

Ny älskarinna...

Denna skönhet (?) har min kära livskamrat släpat hem....Fattar inte vad det är med pojkar och bilar? Men ska jag vara ärlig så är den fin, helt i original, krom att putsa, helt enkelt en gammal raritet..
     


Jobbig dag....

Usch, i dag ska vi lämna katterna..
.

FarmVille



Har fastnat i facebook träsket.... Har fastnat i FarmVille, men det är så otroligt roligt! Man plöjer, planterar, skördar, tar hand om djuren, planterar träd och plockar frukt.... Snälla detta är inte bra va??

Tackar Telia för mobilt bredband, maken beklagar sig.....

Beach ala Svensson, here we come!

Sol i dag, innebär bad!
Blir ett par timmar i solan kan jag tänka mig. Så skönt! Tur vi har svärföräldrarna som har pool, annars hade de varit synd om sonen med gips. Trots att han har badgips är det svårt att åka till stranden. Kanske inte så skönt att få in grus innanför??  Men skönt att det är nedräkning på gipstiden, förhoppningsvis bara till den 10/8, dryga 2,5 veckor kvar.... 


Får nog bli något grillat till lunch med så man slipper vara inne...

Ha en skön dag alla landkrabbor!

IKEA

Ikea är nog den roligaste, underbaraste affär som finns! Kan ni tänka er att jag gick igenom heeeela ikea igår, utan genväg. Vet ni vad jag köpte???

INGENTING!

Mitt fantastiska IKEA var fullt av turister som skrek och gormade och tog alldeles för lång tid på sig i kassorna....

Så hur ska detta gå nästa vecka när jag ska dit och inhandla allt småskoj som jag har tänkt mig till nya lägenheten?? Låt sommar snabbt ta slut och alla badjävlar vara ett minne blott....

Han gör det med strumporna på....

På golvet alltså! Slänger dem på golvet för att låta någon annan plocka upp dem, läs JAG! Fattar inte vad det är med min man och herrbetjänten!! Kläder som ska användas igen hänger man på betjänten, kläder som ska till tvätt ska läggas i tvättkorgen!
 
Hur svårt kan de vara??

PS. Märks det att jag är rastlös??

Tips

Ja eller vad det nu är.. Men Grumme Såpa med citrondoft!! Luktar nystädat till max i huset!
 
Hur fungerar Grummes tvättmedel tro??


Regn = Shoppingrunda!

Vad göra när man tröttnat på att packa och  regnet öser ner? Jo man åker in till stan på shoppingrunda! Så idag blev det shoppat till Elins nya rum. Ett turkost överkast och en grå sängkappa, kommer att bli finfint! Å så var jag duktig åxå, det var halva priset...
.


Plastkassar

På tal om plastkassar...

Under våran trappa hänger klädkrokar där ungarna har sina jackor, skolväskor och annat skräp. Igår tänkte jag att det nog var dax att rensa upp där. Till min förvåning hittade jag 8 (!!) plastkassar med diverse saker i...  Tom plastkasse i plastkassen! Jag vet inte direkt vad det är med mig och plastkassar... Men jag verkligen hatar dem!

Till detta hör att min svärmor har dille på just plastkassar! Hon har alltid en plastkasse med saker med sig eller från sig... Och inte nog med detta, hon har överfört detta på dottern! Å det är inte vilka kassar som helst, utan Ica Macken, Coop eller någon annan chick affär.  Men svärmor vore inte densamma utan en kasse i handen!

Min absolut värsta plastkasse är ÖB:s! Ful färg och opraktisk form!
Bästa plastkassen?

Korv och film

Matte jobbar med att tömma garaget (säger han iaf) och jag är hemma/inne med ungarna och deras kompisar.  Kan ju tyckas vara en rättvis arbetsfördelning, NOT! Men hur gör man då för att lyckas underhålla dessa vilddjur?

Jo man tackar Telia för videobutiken direkt i tv:n och kära svärmor som slängde ner ett paket med varmkorv i dotterns kasse igår! I kassen låg även en påse bullar som jag tänkte trycka i de små liven om de börja skrika på nytt!

Så dagens tack går till Telia och svärmor!!

??

Ny dag, tråkigt väder, vad göra? Förslag??

Lördagskväll

Dax för enkel mat och god dricka! Kan det bli bättre???

Tack för att det regnar ibland

.....51, 52, 53, 54, 55?? 55 kartonger! Ja jag började inte packa igår, utan har smygpackat lite undan för undan. Men nu ska ALLT packas var det tänkt! Men det finns fortfarande en del kvar att få ner i kartonger.... Sen har Matte rensat ut en hel del från garaget och kört iväg för förvaring, men där finns en del kvar också. En sak som är klar är iaf källaren! Skönt! Känns som att vi kan börja nedräkningen, 9 dagar kvar. 9 DAGAR!!!!


Grillkväll

Var igår kväll och åt en god grillbuffe med härligt sällskap! Var en helt fantastiskt fin sommarkväll. Gick igenom campingen och såg att många faktiskt tältar!! Blev lite sugen! Eller är det så där otäckt att tälta fast jag har glömt??

Musca domestica

Att ett litet äckligt kryp, inte större än ca 1-1,5 cm kan förstöra skönhetsömnen för en vuxen människa på, tja 160 cm. Eller förresten för 2 människor för maken räknas ju tydligen till den arten med!

En satans fluga har surrat i sovrummet hela natten! Den har suttit på mig, surrat i mitt öra och sett till att jag inte sovit en blund. Matte har tydligen kämpat med den också!

Så dagens visdomsord får bli....

En död fluga är en bra fluga!

Lite gjort!

Har faktiskt hunnit packa 8 kartonger i dag!! Barnen har tagit det lugnt, tittat på film och varit riktigt snälla mot varandra. Har även grillat fjärilskotlett och till detta potatisgratäng! Mums. Så nu sitter vi framför tv:n mätta som paddor!
 


Sysselsättning

 

Tycker att det går ganska bra att sysselsätta sonen. Igår var vi hos en gammal kär vän. Dottern där hade en trasig cykel son sonen bestämt skulle laga..

Sagt och gjort, det visade sig att man faktiskt kan meka även med en rullstol, det är ju bara att ställa upp cykeln i knät. Tjejerna var helt förbluffade över hans envishet och påhittighet!

Tänkte även att jag skulle få tips på  vad för blommor som vore fint att plantera i krukorna till balkongen. Det blir ganska varmt där, kanske något med trädstam vore lättast? Tips någon?

Ny dag!

Nya möjligheter.... Bara för att jag bestämt att packa massor av kartonger idag, så skiner solen! När?? När ska jag kunna få allt packat med gott samvete?

Tänkvärt

"Det är i motvind och inte i medvind som en drake stiger" Du vet vad jag menar....

Kramas

Perfekt öppen spis att värma sig framför en kall vinterdag! Skulle passa perfekt....

Katt för sin hatt



Kommer att sakna ihjäl mig, men dessa små godingar vill inte flytta med oss till lägenheten.. De tycker att det är alldeles för jobbigt att trycka på knappen till hissen..;-) Så de har bestämt sig för att flytta till Bredsätra! Självklart kan jag förstå att de kommer ha roligare att jaga kossor och smyga i snåren änn att vara betongsnobbig!

Sängkappa

Har fått för mig att jag vill ha en sängkappa och klädd sänggavel. Hittade detta i elloskatalogen och tjing tjing så fick jag en idè!  Så får det bli, men hur gör man med överkast?? Har man inget överkast om man har sängkappa?
  Så här då eller?

 Fast i svart hade jag tänkt mig... Får funderar på detta!

Bad och körsbärspaj!

         

Har varit en skön och slapp dag! Varit hos svärföräldrarna och badat. Elin fixade ihop en jättegod körsbärspaj som åts med god aptit! Sedan var de ju det där med att packa.... skulle ju ha gjort det i dag ju.. Ja ja allt man kan skjuta till morgondagen...

Möblerat om, igen!



Ja så här ser planlösningen ut. Och ja, jag har möblerat den ca 10.000 gånger i min hjärna. De kommer bli så fiiint!

Man kan göra så...



men det är inte rätt! Måste vara felgängad...

Rullstol och kryckor

Mitt i allt så lyckades sonen bryta skenbenet för 2 veckor sedan.. Hade lite annat på g änn att vara hemma med honom, men självklart så går han före allt annat. Känner att vi får försöka att göra det bästa av sommaren trots minst 4 veckor till med helgips för honom. Så idag har Pappa Svensson fixat iordning crossen som skall säljas då, enl ordination från farbror doktorn, crossåkning inte kommer att bli aktuellt förrens tidigast i början av oktober... Då har förhoppningsvis den nya crossen anlänt!  Jag filar lite på en båttur på semestern.. vad tror ni om de? De kan man väl med rullstol och kryckor? Ja ingen liten eka, utan färja så klart!

Vad finns det för andra saker att göra för en 11-åring i rullstol, en envis 8-åring och en urtråkad karl som helst av allt velat tillbringa semestern på en dammig crossbana?

Så här ligger det till!

FlyttkartongerOm 2 veckor flyttar vi till en nybyggd lägenhet!! Det känns så otroligt roligt, nytt och fint! Men.... innan allt är klart ska ett helt hus med kartonger flyttas... till detta ska huset sedan flyttstädas. Ja ja det kommer att gå som en dans, visst?

Så i dag  på "att göra listan" står det...
- Köpa fler flyttkartonger (hur många kan det verkligen gå åt??)
- Fortsätta packa
-Till ortopeden med sonen för omgipsning
- Ringa mamma (förlåt att jag är så tjurig)

Ja ja tur att det är min 1:a semesterdag i dag!!


Välkommen till min nya blogg!



De här är bloggen om familjen Svensson, våran vardag, kaos och verklighet!

Stig in vet ja!


RSS 2.0