Gott Nytt 2012!!

Gårdagen i korthet....

Gick upp vid 10 och började med att förbereda all mat som skulle ätas under kvällen. Jag vill väldigt gärna göra så mycket som möjligt innan för att kunna umgås med gästerna till kvällen, för hur kul är det att stå i köket när gästerna är här??

Allt klart till 16 då Fam Johansson anslöt för att ta bu´ssen in till stan och se fyrverkeriet vid slottet. På bussen träffade vi en finurlig kvinna som berättade att om man står kvar på centralstationen så hinner man hem med vändande buss. Och varför ska man gå 200 m närmare och trängas med folk och sedan stå inne i stan 1 h i kylan?? Sagt och gjort så stod vi kvar på centralen vid perongen och såg alla fina fyrverkerier, ingen trängsel, bra utsikt!! Fyrverkerierna var slut vid 17.12, bussen gick vid 17.15! Perfekt, och så åkte vi på samma bussbiljett hem åxå!! Vi satt glada och sällskapade medans busschaufören fick ta oss hem i den långa kön ut ur stan! Smart att ställa bilen hemma!!





 

Väl hemma blev det bubbel och tilltugg. Matte var duktig och fixade till det! Sedan förrätt med krabb och räkgratinerad toast, lite mer bubbel och öl till det. Alla åt, tom barnen! OCH Matte!?  Till huvudrätt blev det ugnsstekt kycklingfile med rosepepparsås, smörstekta champonjoner och pressad potatis. Grönsallad med avocado till det. Och så rött att dricka. Till efterrätt blev det bannoffe pie, fast inte traditionell utan med hallon ist för banan, och hackad daim över grädden ist för riven choklad. GOTT, men maffig! Gott kaffe till det, men ingen avecc då ingen var sugen på det?

Ungarna smällde smällare från och till mellan rätterna och sedan gick vi alla ut vid 23.45. Fina rislampor skickade vi upp i skyn, ungarna fortsatte smälla!

 

Sedan ostbricka på detta med massa goda ostar, frukt och kex! Och så pommacbubbel!! 

Så gott nytt år och hoppas att detta blir det bästa!  



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0